Przepis bierze udział w pysznym wyzwaniu u Ani na blogu My Little Madness ZAPRASZAM
W okresie zimowym przestają mi spakować owoce i warzywa, niby to normalne, bo smakują one średni, kiedy nie są ogrzane naturalnym słońcem. Całe szczęście zima się skończyła, wiosna prawie się rozhulała i apetyt na wegetariańskie jedzenie powrócił.
Pyszne Wyzwanie!
W okresie zimowym przestają mi spakować owoce i warzywa, niby to normalne, bo smakują one średni, kiedy nie są ogrzane naturalnym słońcem. Całe szczęście zima się skończyła, wiosna prawie się rozhulała i apetyt na wegetariańskie jedzenie powrócił.
Awokado-mania ogarnęła całą sieć i bardzo się z tego ciesze, bo mimo, że owoc ten bardzo kaloryczny to równocześnie zdrowy i w różnych zestawieniach smaczny. Do zrobienia tego konkretnego koktajlu zainspirowała mnie Dagmara z bloga Hej Misiek , a że nie miałam cytryny to dodałam soku jabłkowego, dość kwaśnego.
Składniki (na jedną dużo szklankę)
- 300 ml soku jabłkowego
- 1 dojrzałe awokado
- 2 dojrzałe kiwi
Smaczne i zdrowe, doskonała dawka energii na początek dnia.
Inna moja propozycja na awokado na słodko (tu również nie obeszło się bez moich Blogging Friend - My Little Madness )
Joanna
Asiu dzięki za dołączenie do zabawy:)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że zabawa szybko się rozkręci bo ja lubię tego rodzaju zabawy, choć nie zawsze mam czas się dołączyć.
Usuń