Ciężko podać przepisy tego co gotujemój m. Można powiedzieć, że tata Kai-a nie gotuję, tata Kai-a tworzy dla nas obiady :-). Dlatego przepis nie będzie szczegółowy, ale mam nadzieję, że was zainspiruję.
Zupa rybna - krem
*Bulion warzywny.
Można użyć gotowego, ale najlepszy taki, który sami ugotujemy:
około 2.5 l. wody
2 kostki warzywne {my używamy Takich}
1/4 korzeniu selera
1 średniej wielkości cebula czerwona
2-3 liście laurowe
2 duże marchewki
4 ziemniaki
2 ząbki czosnku {tylko nie chińskiego}
sól, pieprz i inne nieznane mi przyprawy do smaku
Smacznego
A na deser - możemy delektować się takim widokiem.
Joanna
Ciekawa :-) ale raczej nie skuszę się, bo nie lubię ryb :P
OdpowiedzUsuń:-p to bez ryby spróbuj, też fajna zupa krem
UsuńJa często robię zupę krem z grzankami, brokułową, kalafiorową, jarzynową, a nawet z cukinii :) Pycha!
OdpowiedzUsuńMy też jesteśmy zwolennikami wszelkiego rodzaju zup krem. cukinia też ląduje często w zupach, ale samej cukiniowej nie jadłam.
UsuńFuuj, chinski jest obrzydliwy, zgadzam się :) a zupy rybne uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńChinski potrafi spieprzyć, każdą potrawę. Po dłuższym gotowaniu robi się obrzydliwie gorzki. :)
Usuń