środa, 28 sierpnia 2013

Tata w kuchni {cz.3}. Zupa Rybna - krem.

Ciężko podać przepisy tego co gotujemój m. Można powiedzieć, że tata Kai-a nie gotuję, tata Kai-a tworzy dla nas obiady :-). Dlatego przepis nie będzie szczegółowy, ale mam nadzieję, że was zainspiruję. 

Zupa rybna - krem
*Bulion warzywny.
Można użyć gotowego, ale najlepszy taki, który sami ugotujemy:
około 2.5 l. wody
2 kostki warzywne {my używamy Takich}
1/4 korzeniu selera
1 średniej wielkości cebula czerwona
2-3 liście laurowe
2 duże marchewki
4 ziemniaki
2 ząbki czosnku {tylko nie chińskiego}
sól, pieprz i inne nieznane mi przyprawy do smaku

 Jak nasz Bulion będzie gotowy, czyli warzywa będą ugotowane, to wrzucamy wypatroszonego pstrąga z głową {nasz pstrąg z głową i wnętrznościami miał około 500 g} i gotujemy, aż ryba będzie miękka, ale nie zdąży się rozpaść. Trzeba być czujnym, bo to około 10 minut gotowania. Następnie wyciągamy rybę, a warzywa miksujemy na zupę krem. Rybę obieramy, przygotowujemy grzanki i podajemy. Zupa ma delikatny rybny posmak. Rewelacja.


Smacznego


A na deser - możemy delektować się takim widokiem.
Joanna
SHARE:

6 komentarzy

  1. Ciekawa :-) ale raczej nie skuszę się, bo nie lubię ryb :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja często robię zupę krem z grzankami, brokułową, kalafiorową, jarzynową, a nawet z cukinii :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. My też jesteśmy zwolennikami wszelkiego rodzaju zup krem. cukinia też ląduje często w zupach, ale samej cukiniowej nie jadłam.

      Usuń
  3. Fuuj, chinski jest obrzydliwy, zgadzam się :) a zupy rybne uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chinski potrafi spieprzyć, każdą potrawę. Po dłuższym gotowaniu robi się obrzydliwie gorzki. :)

      Usuń

© Nasza Przygoda DIY | kreatywny blog dla dzieci i rodziców. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig