Tata Kai-a jak zawsze w kuchni rządzi .
Składniki
1 kg wieprzowina
0,5 kasza gryczana
2 cebule
przyprawy
6 papryk
Przygotowanie:Ugotować mięso z przyprawami (czosnek, marchewka, pieprz - rosołowo, tak jak lubimy), następnie mielimy mięso {można użyć gotowego mięsa mielonego, ale wtedy przygotowujemy jak farsz do gołąbków}. Następnie mięso mieszamy z ugotowaną kaszą gryczaną, dodajemy posiekaną i wcześniej podsmażoną cebulę i pakujemy w papryki. Papryki zawijamy w sreberka { ;-) folie aluminiową} i do piekarnika na 180 st. . Pieczemy do momentu, aż papryka zmięknie.
Proste, zdrowe i pyszne.
Smacznego
Joanna
Mmmmm ... pyszności :)
OdpowiedzUsuńchyba zrobie, dzieki za przepis:)
OdpowiedzUsuńpycha, my faszerujemy często ryżem
OdpowiedzUsuń