Składniki
0,5 litra mleka migdałowego
około 4 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki naturalnego ekstraktu waniliowego (lub cukier waniliowy)
syrop z agawy lub cukier do smaku
szczypta soli do smaku
Sposób przyrządzenia odlewamy 1/3 szklanki mleka, który mieszamy z mąką. Gotujemy mleko z pozostałymi składnikami, gdy się zagotuję, pomału wlewamy mleka z mąką mieszając , aż zgęstnieję (nie za długo, bo może zrobi się znów rzadkie).
Smacznego!
Przepis na Placki z Kaszy Manny znajdziecie na blogu Krzątającej
Wyglądają rewelacyjnie
Zapraszam również na pyszną pizza - bardzo łatwo, bo na wrapach do Eweliny. Ja już wypróbowałam :-) yummy.
Smacznego
Ale nam zrobiłaś smaka! Też lubimy, tylko ja znam przepis z żółtkiem. Wypróbujemy Twoją wersję, zwłaszcza, że nie używałyśmy nigdy mleka migdałowego. Mniam:) Mam nadzieję, że uda nam się kupić u nas w okolicy! Pozdrawiamy serdecznie
OdpowiedzUsuńWłaśnie o tym żółtku zapomniałam. Następnym razem
UsuńJa się też dołączam do zabawy - u mnie dziecinnie prosta pizza :)
OdpowiedzUsuńjuż przetestowana i trafia do jadłospisu :-) Dziękuję
UsuńBudyń na bazie mleka migdałowego brzmi smacznie:)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy mleka migdałowego nie próbowałam.
mleko mleku nie równe. Najsmaczniejsze jest z alpro
UsuńMleko migdałowe? Duża różnica smaku? Taki domowy budyń jest o wiele wiele smaczniejszy niż ten z torebki. Swojemu synkowi na pewno taki będę serwować:)
OdpowiedzUsuńDośc duża. Dla mnie nie każde jest smaczne. Te, które widać na zdjęciu bez rewelacji, ale do budyniu o intensywnym smaku waniliowym , bardzo dobre. moim faworytem jest z firmy alpro, naprawdę pyszne i naturalne.
Usuń