Kiedy zdołamy zająć dzieciaka na 20 minut przystępujemy do pichcenia.
Składniki (16 muffin)
- 2 kubki mąki bezglutenowej (może być zwykła)
- 3 jajka (lekko ubite)
- 8 łyżek mleka migdałowego ( może być woda, mleko)
- 100 g masła kokosowego
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- łyżka cynamonu
- 4-5 dużych obranych i starych marchewek
Sposób przygotowania bardzo prosty. Przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia dodaję szczyptę soli i cynamon. Robię wgłębienie w mące i wlewam jaja. Mieszam, aż składniki się połączą. Następnie dodaję masło i mleko mieszając do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodaję startą marchewkę i delikatnie mieszam do połączenia się wszystkich składników.
Przekładam do muffin-owych form i piekę w 175 st. około 25 minut (zależy od wielkości foremek), można sprawdzić patyczkiem.
Smacznego!
Szybko znikneły
Joanna
Asiula dzięki:* Zupa będzie i Twoje muffiny też:D
OdpowiedzUsuńZupa też marchewkowa?
UsuńAsia
do schrupania...:)))
OdpowiedzUsuń