sobota, 8 września 2012

Mama w kuchni. Placuszki dyniowe.

Placuszki Dyniowe.
  Do placuszków użyłam Butternut Squash,
     czyli dynię piżmową. Czym się różni od innych dyń? 
– Nie wiem, na pewno kształtem. 

Dynie umyłam, obrałam i starłam na tarce. 
Część na grubych oczkach, a część na drobnych.

Dodałam łyżkę oliwy.

 Trochę curry i mielonego kminku.


Około trzech łyżek mąki pszennej.


 Jajo.


 ...i na patelnię.

 Gotowe.
Smacznego!

Kontrola jakości zakończyła się pomyślnie.


SHARE:

4 komentarze

  1. Apetycznie wyglądają, chociaż samo słowo kminek odstrasza mnie, ale mały nie ma jeszcze wyrobionych takich smaków także przepis chyba wypróbuję :)
    Ps. Odpisałam Ci na komentarz :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie kiedys dynia byla rownie odstraszajaca. Kminek jak nie sprobowalam mielonego tez byl czyms czego nie znosilam. A propo przepisu - z maka trzeba wyczuc. Czasami dynia jest bardziej soczysta, podobna zasada jak z plackami ziemniaczanymi. A przyprawy radze dodac jaki lubisz, zawsze mozna zjesc z dzieckiem. Pozdrawiam

      Usuń
  2. Do niedawna zastanawiałam się co można zrobić z dyni dla młodego. I ten przepis mi się bardzo podoba. Na pewno spróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmm placuszki dyniowe z curry... to coś dla mnie!

    OdpowiedzUsuń

© Nasza Przygoda DIY | kreatywny blog dla dzieci i rodziców. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig